تعداد بازدید : 470 - تاریخ خبر : چهارشنبه 1 مرداد 1399 - 09:38
Publications approval reference: 001559
راهنمای تخصصی بر اساس توصیه های فدراسیون بین المللی دیابت، برای مدیریت مبتلایان به دیابت در طول همه گیری های ویروس کرونا

ویژه مراقبین بهداشتی

به عنوان پزشک، همه ما یک سری مسئولیت های کلی در رابطه با ویروس کرونا-19 داریم و باید به دنبال دستورالعمل های کشوری و سیستم بهداشتی باشیم. همچنین ما برای این که از ادامه یافتن مراقبت های اساسی در زمینه دیابت با حداقل فشار بر سیستم بهداشتی اطمینان پیدا کنیم، وظیفه خاصی داریم.

بیماری دیابت در خط مقدم با ویروس کرونا قرار ندارد، اما باید برای آن برنامه ریزی شود. ضمن حمایت از منابع برای پاسخ به کروناویروس، ما باید به دنبال بهترین راه حل های معین برای ادامه مدیریت صحیح مبتلایان به دیابت باشیم. در زیر دسته بندی­ از افراد مبتلا به دیابت ملاحظه می شود.

• پذیرش اضطراری و بیماران بستری: بیمارانی نظیر کتواسیدوز دیابتی هم چنان، نیاز به پذیرش در بیمارستان و مدیریت پزشکی دارند. برای جلوگیری از تأخیر در ترخیص بیماران و تسریع در این امر، مدت زمان لازم برای درمان را تسریع کنیم تا طول مدت اقامت بیماران در بیمارستان به حداقل برسد.

• سرویس مراقبت های ثانویه: برای حفظ ایمنی، حضور بیماران سرپایی باید به حداقل حد ممکن برسد. استفاده از کلینیک های مجازی و مشاوره از راه دور را در نظر بگیرید.

• مراقبت های اولیه ارائه شده به سرویس دیابت: مراقبت روتین از بیماران دیابتی باید با در نظر گرفتن عوامل خطر فردی و نیازهای بالینی، در زمینه مدیریت و اولویت بندی در شرایط طولانی مدت در نظر گرفته شود.

هنگام برنامه ریزی لطفا موارد زیر را در نظر بگیرید:

پذیرش اضطراری و بستری

• یک مشاور باید به عنوان "مشاور ارشد" معرفی شود. این وظیفه می تواند به مدت یک، چند و یا حتی پنج روز در واحدهای کوچک اجرا شود. این نقش اساسی در مدیریت بحران است. این امر توسط مشاور "On- Call" نمی تواند انجام شود. آنها باید عاری از وظایف بالینی باشند و نقش شان هماهنگی کل خدمات از بخش اورژانس (ED) تا ارتباط با سایر متخصصان و مدیران است.
  • این امر در زمان بحران می تواند بسیار استرس زا باشد. از یکدیگر پشتیبانی کنید و بار کاری را با یکدیگر تقسیم کنید. انتظار نداشته باشید که مشاور ارشد، تمام هماهنگی ها را انجام دهد!
  • 18٪ از تخت های بیمارستانی توسط افراد مبتلا به دیابت، اشغال شده است. افراد مبتلا به دیابت به احتمال زیاد تظاهرات شدیدتری از عفونت با ویروس کرونا را دارند، بنابراین این درصد به احتمال زیاد، طی چند هفته یا ماه های بعدی افزایش می یابد. به همین دلیل سرویس بستری دیابت باید تداوم داشته و به طور بالقوه ظرفیت آن ها افزایش یابد:
  • مراقبت حمایتی از بیماران بستری مبتلا به دیابت و ویروس کرونا
  • پشتیبانی از دیگر بیماران بستری مبتلا به دیابت جهت تسهیل در ترخیص زودرس، به حداکثر رساندن ظرفیت تخت های بستری
  • در صورت لزوم ارائه پشتیبانی از راه دور برای افراد مرخص شده برای جلوگیری از بستری مجدد.

سرویس مراقبت های ثانویه

• سرویس های مراقبت های ثانویه که ممکن است نیاز به ادامه با ظرفیت کامل داشته باشنذ:
  • سرویس های پای دیابتی چند رشته ای
  • سرویس های حاملگی و دیابت
  • با توجه به اینکه برخی از تماس ها می توانند از راه دور انجام شوند، خطوط راهنما (تلفن یا ایمیل) برای حمایت از بیماران سرپایی با مشکلات حاد مرتبط با دیابت.
  • تماس­ با سرویس های مراقبت­های ثانویه و در سطح جامعه باید در صورت امکان از راه دور انجام شود. لیست­های تریاژ قبلی کلینیک­ها، به منظور ارزیابی فاکتورهای خطر فردی و نیازهای بالینی، برای ارزیابی اینکه ممکن است هنوز چه بیماری نیاز به تماس رو در رو داشته باشد، مورد نیاز است:

- کلینیک های معمول دیابت نوع 1 (مراقبت های ثانویه یا مستقر در جامعه)

- کلینیک های معمول دیابت نوع 2 (مراقبت های ثانویه یا مستقر در جامعه).

مراقبت های اولیه ارائه شده به سرویس دیابت

پیامدهای مربوط به مراقبت روتین از مبتلایان به دیابت باید با توجه به عوامل خطر فردی و نیازهای بالینی، در زمینه اولویت بندی و مدیریت شرایط طولانی مدت در نظر گرفته شود.

ملاحظات کلی

• خدمات دیابت باید به دنبال حفظ و بهبود سلامت افراد در طول دوره بیماری همه گیر باشد و نباید اهمیت این همکاری ها را در کل سیستم خدمات بهداشتی دست کم گرفته شود.
  • بعضی از خدمات به دلیل اهمیت و تأثیرات احتمالی، مثلاً خطر قطع عضو در زمینه بیماری فعال پای دیابتی، به هیچ وجه نباید به تعویق افتد یا لغو شود.
  • برخی از تماس­ها با بیمار غیر اورژانسی می تواند به تعویق بیفتد، اما ممکن است در آینده ظرفیت کافی برای "برقراری تماس" وجود نداشته باشد، بنابراین باید احتمال کنسل شدن ملاقات ها در نظر گرفته شود.
  • بسیاری از تماس ها را می توان از راه دور (تلفن ، ایمیل ، کنفرانس ویدیویی) انجام داد، اگرچهبا توجه به لزوم آزمایشات بیوشیمیایی برای تصمیم گیری کلینیکی در دیابت دسترسی به فلبوتومی / آزمایش خون نیز باید در نظر گرفته شود.
  • ویزیت های خاص برای انجام آزمایش خون فقط درصورتی انجام شود که از نتایج اینگونه احساس شود که باید مدیریت درمان تغییرکند. سرویس انجام مشاوره از راه دور باید برای آزمایش خون تمهیداتی انجام دهد. به عنوان مثال مشاوره از راه دور توسط کلینیک مراقبت ثانویه باید تعیین کند که آیا آزمایش خون مورد نیاز است یا خیر، اگر نیاز است، به جای آن می توان بدون ویزیت پزشک وقت آزمایش خون برای بیمار گرفته شود.
  • از تماس های چهره به چهره گروهی باید اجتناب شده و با تماس از راه دور جایگزین شود. یا در صورت لزوم تماس های یک به یک انجام شود.
  • ما باید از حضور غیرضروری در بیمارستان خودداری کنیم. بهترین تصمیم گیری در اولین ویزیت باید باعث کاهش یا حتی جلوگیری از نیاز به حضور بیشتر شود.
  • ممکن است پزشکان در محیط های ناآشنا یا خارج از مناطق تحت ویژه خود کار کنند که در این صورت نیاز به پشتیبانی دارند.
  • این پیشنهادات به طور جامع کلیه خدمات دیابت را پوشش نمی دهند، اما چارچوبی را برای ملاحظات و اولویت ها فراهم می کنند.

امتیاز شما

کد بالا را وارد کنید: